Muuto

Muuto

Muuto is een jong Scandinavisch merk dat een sterke drang heeft traditioneel Scandinavisch design te combineren met nieuwe technologieën en perspectieven. De naam Muuto is een afgeleide van het woord “muutos”, dit betekent in het Fins ook wel nieuw perspectief. Muuto gebruikt zelf ook veelvuldig de kreten “new Nordic” of “new perspectives on Scandinavian design”. In het design zie je het Scandinavische voornamelijk terug in de rustige pastelkleuren maar ook in het gebruik van materialen.

23 artikel(en)

per pagina

23 artikel(en)

per pagina

Designers

Muuto werkt veel samen met jonge en voornamelijk opkomende designers. Al deze designers moeten binnen de denkwijze van Muuto passen. Muuto vindt dat het design start bij de persoon (designer) zelf. Mede hierdoor kiest Muuto zelf hun designers uit. De uitdaging is dat de designers hun eigen verhaal kunnen vertellen door alledaagse producten te ontwerpen. Zo zijn er binnen het assortiment banken en tafels te vinden maar ook vazen of kandelaars. Muuto heeft bijvoorbeeld samengewerkt met het design duo Anderssen & Voll wat geresulteerd heeft in bijvoorbeeld het Tile kussen of de Float kandelaar. Meest bekende designs komen voort uit een samenwerking tussen Mattias Stahlbom en Julien de Smedt. Mattias Stahlbom is onder andere verantwoordelijk voor het design van de E27 hanglamp en Julien de Smedt voor het ontwerp van de Muuto Stacked kasten.

Verlichting van Muuto

Muuto heeft zich niet gespecialiseerd op één productgroep maar op een heel segment. Zo ontwerpt en produceert Muuto onder andere verlichting. Het verlichtingsassortiment van Muuto bestaat momenteel uit vijftien verschillende armaturen, die allemaal in een aantal kleurstellingen verkrijgbaar zijn. Bekende lampen van Muuto zijn bijvoorbeeld de Muuto E27 hanglamp of de Muuto Unfold hanglamp. Onlangs zijn er twee nieuwe kleuren voor beide modellen geïntroduceerd, mosterd en terracotta. Daarnaast heeft Muuto twee nieuwe modellen binnen het assortiment. Dit zijn de Muuto Grain en de Ambit. De Grain hanglamp is een hanglamp die de design filosofie van Muuto perfect omarmt. Het ontwerp combineert een klassiek minimalistisch design en het gebruik van nieuwe innoverende materialen. De Grain is gemaakt van een mix van bamboo en plastic composiet. Dit geeft een zachte en unieke afwerking aan look en feel van de kap. De Muuto Grain is een relatief kleine lamp (Ø 21 cm) waardoor deze uitstekend gebruikt in serie of los kan worden gebruikt voor boven een bar eettafel. Het leuke van de Muuto Ambit is dat de kap van dit armatuur handgemaakt is volgens oude tradities, elk armatuur is dus op zichzelf uniek.

Onze Muuto favorieten

Binnen het hele assortiment van Muuto zijn er tal van favorieten waar wij verliefd op zijn geworden. De E27 is hier één van. De eenvoudige uitstraling en het geweldige kleur gebruik zorgt voor een gave look in elk interieur. Het is mogelijk om meerdere E27 lampen uit één lichtpunt te laten komen en ze speels in de ruimte te verdelen. Naast de E27 is de Under the Bell hanglamp. Deze grote hanglamp, die wel wat weg heeft van een cup cake vorm, is gemaakt van vilt creëert een ruimte binnen een ruimte wanneer boven een tafel gehangen. Zodra je onder de lamp praat blijft het geluid onder de lamp. Daarnaast absorbeert de Under the Bell geluiden en verbeterd de akoestiek in een grote ruimte. Wil je graag warm en comfortabel op de bank zitten? Dan raden wij een combinatie aan tussen een aantal Mingle kussens aan gecombineerd met een Loom plaid.

Muuto Stacked kastenmodule

Naast de verlichting heeft Muuto ook naam gemaakt met de Stacked kasten ontworpen door Julien de Smedt. Het mooie van de Muuto stacked is dat het voorziet in opbergruimte met eindeloze mogelijkheden. De stacked serie bestaat uit tal van houten kast delen (met of zonder backboard) die aan de muur worden gehangen of op de bijbehorende stacked podium kunnen worden gezet. Het stelt je in staat je eigen creativiteit los te laten om tot een unieke kast te komen.

LightBrands is officieel dealer van het merk Muuto

Als officiële dealer van Muuto kunnen wij u alle producten leveren. Bestellen kan telefonisch, via de e-mail of gewoon via onze webshop. Daarnaast is een optimale service en garantieafwikkeling op alle producten van Muuto van toepassing. Heeft u vragen over de Muuto verlichting of over de toepassing van een product in uw situatie neem dan direct contact op met onze gespecialiseerde klantenservice door te bellen met 085 4890 360 of maak gebruik van onze contactpagina.

Muuto lampen ergens anders goedkoper gevonden?

LightBrands houdt haar prijzen scherp in de gaten en we vergelijken dagelijks de prijzen van al onze concurrenten. Mocht een andere aanbieder onverhoopt Muuto lampen ergens anders goedkoper aanbieden, dan betalen wij u het verschil terug of nemen de goederen voor de volledige aankoopprijs retour. Tot zelfs 14 dagen na levering van uw product. Heeft u nog geen bestelling gedaan en een andere aanbieder gezien met een lagere prijs, meld dit dan via ons contactformulier, wij zullen het artikel voor dezelfde of een scherpere prijs aanbieden. Alle voorwaarden vindt u op de laagste prijsgarantie pagina.

LightBrands Showroom

Wilt u de producten van Muuto in de showroom bekijken? Dat kan! LightBrands beschikt over 300m2 showroom waarin een weerspiegeling van het gehele assortiment wordt getoond. Als u wilt weten of een specifiek armatuur van Muuto aanwezig is neemt u contact op door te bellen met 085 4890 360.