Luceplan

Luceplan

Het Italiaanse designhuis Luceplan is ontstaan uit een samenwerking tussen een drietal designers. Dit waren Riccardo Sarfatti, Poalo Rizzato en Sandra Severi. Luceplan werd opgericht in de jaren '70 te Milaan. Het merk richt zich voornamelijk op praktische designverlichting met oog voor milieu en maatschappij. 

Artikelen 1 tot 50 van 80 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Artikelen 1 tot 50 van 80 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Historie van Luceplan

Luceplan is opgericht in de jaren ’70, in 1978 om precies te zijn. Het idee voor een nieuw designhuis is voort gekomen uit een samenwerking tussen drie designers/architecten die hun opgedane ervaringen en creativiteit, opgedaan bij Arteluce onder leiding van Gino Sarfatti, wilden bundelen. Zo gezegd zo gedaan, Luceplan was geboren. Luceplan ziet de eigen geschiedenis niet als een tijdlijn opgebouwd in een chronologische volgorde maar als een evolutie gevormd door hoogte punten. Vanaf het begin wordt Luceplan gekenmerkt door constante factoren waarmee het merk zich onderscheidde van andere designhuizen. Deze factoren zijn experimenteren, onderzoek en kwaliteit met als achterliggende gedachte dat er mooie design items worden gecreëerd voor het grote publiek. Deze gedachte is Luceplan door de jaren niet verloren. Door het jarenlange succes van Luceplan is het in 2010 ingelijfd door Philips Lighting.

Design filosofie

Luceplan is ontstaan met als doel het maken en produceren van in- en exterieur verlichting maar ook om de kwaliteit van het leven te verbeteren. Energiebesparing heeft voor Luceplan altijd een hoge prioriteit gehad. Ze vinden niet alleen het stroomverbruik belangrijk maar ze leggen regelmatig het hele productieproces onder de loep. Wat doen ze dan bijvoorbeeld? Ze denken na over welke materialen ze kunnen gebruiken die duurzaam zijn. Ze zijn niet snel tevreden. Een design is voor hen pas geslaagd als het er mooi uitziet én als het ontwerp technisch goed in elkaar zit. Een goed design, harmonie tussen materiaal en techniek overleeft dan ook elke trend. Wanneer het aankomt op filosofie heeft Luceplan vier pijlers: aandacht voor detail, ontwerpen van een product levenscyclus, respect voor het milieu en research & development. Met aandacht voor detail houdt Luceplan er voornamelijk rekening mee dat de aspecten onderdelen, onderhoud en schoonmaken noodzakelijk zijn voor de levensverwachting van een armatuur. Na denken over de levenscyclus en het milieu van een product komen hier uit voort. Luceplan is er namelijk op gebrand de levensduur van een product zolang mogelijk te rekken.

Luceplan denkt aan het milieu

Luceplan heeft het milieu hoog in het vaandel staan en doet er alles aan om het milieu zo min mogelijk te belasten met haar producten. “Ecosustainability” is een term die vandaag de dag veel wordt gebruikt, bij Luceplan zit dit er diep in geworteld. Het is een natuurlijke en instinctieve manier van denken geworden. Voor Luceplan is duurzaamheid dat bij een design ook nagedacht wordt over het doorstaand van trends, verpakkingsmateriaal en de meest energiezuinige lichtbronnen worden toegepast. Luceplan was dan ook de eerste in de verlichtingsbranche die materialen en technologieën toepasten die voldeden aan ecologische vereisten. Dit was ook het geval met de toepassing van LED. Luceplan is hier ook als een van de eerste mee gestart.

Awards gewonnen door Luceplan

Door de jaren heen is Luceplan onderscheiden met veel verschillende awards voor veel verschillende lampen. Eerst gewonnen award (Compasso d’Oro) was voor de Luceplan Berenice in 1987 ontworpen door Paolo Rizzatto en Alberto Meda. Een ware klassieker die tot op de dag van vandaag modern oogt. Een goed voorbeeld van de filosofie die Luceplan nastreeft. Andere onderscheidde designs van Luceplan zijn de Hope, Archetype en Miranda.

Onze favorieten

Het assortiment van Luceplan is erg uitgebreid en vol met klassiekers in de vorm van tafel-, vloer-, plafond-, wand- of hanglampen. Een lastige keus om uit zo een fantastisch opgebouwde collectie een aantal favorieten te kiezen. Toch is het gelukt. Wij bij LightBrands zijn namelijk helemaal verkocht aan de Luceplan Costanza, Hope en Titania. Deze drie lampen hebben een ding met elkaar in gemeen, ze zijn tijdloos!

LightBrands is officieel dealer van het merk Luceplan

Als officiële dealer van Luceplan kunnen wij u alle producten leveren. Bestellen kan telefonisch, via de e-mail of gewoon via onze webshop. Daarnaast is een optimale service en garantieafwikkeling op alle producten van Luceplan van toepassing. Heeft u vragen over de Luceplan lampen of over de toepassing van een product in je situatie neem dan direct contact op met onze gespecialiseerde klantenservice door te bellen met 085 4890 360 of maak gebruik van onze contactpagina.

Luceplan lampen ergens anders goedkoper gevonden?

LightBrands houdt haar prijzen scherp in de gaten en we vergelijken dagelijks de prijzen van al onze concurrenten. Mocht een andere aanbieder onverhoopt Luceplan lampen ergens anders goedkoper aanbieden, dan betalen wij u het verschil terug of nemen de goederen voor de volledige aankoopprijs retour. Tot zelfs 14 dagen na levering van uw product. Heeft u nog geen bestelling gedaan en een andere aanbieder gezien met een lagere prijs, meld dit dan via ons contactformulier, wij zullen het artikel voor dezelfde of een scherpere prijs aanbieden. Alle voorwaarden vindt u op de laagste prijsgarantie pagina.

LightBrands Showroom

Wil je liever verlichting van Luceplan in een showroom bekijken? Dat kan! LightBrands beschikt over 300m2 showroom waarin een weerspiegeling van het gehele assortiment wordt getoond. Als je wilt weten of een specifiek armatuur aanwezig is neemt u contact op door te bellen met 085 4890 360.