Kartell

Kartell

Kartell is het merk dat groot is geworden door het veelvoudige gebruik van polycarbonaat (kunststof) in één enkele vorm. Kartell is al meer dan 15 jaar bezig om de gebruikte injectietechnologie te verfijnen en te perfectioneren. Vernieuwing, creativiteit en functionaliteit blijven dan ook de belangrijkste termen voor elk project binnen Kartell. 

45 artikel(en)

per pagina

45 artikel(en)

per pagina

Kartell is transparant

Dat Kartell groot is geworden door het veelvuldig gebruik van transparant kunststof is geen geheim. Ze hebben het hoogst mogelijke kwaliteitsniveau bereikt, dat betekent dat ze zich moeten richten op andere aspecten van kunststof. Een uitstekend voorbeeld hiervan is de Precious lijn. Deze lijn kenmerkt zich door het metalen karakter, echter zijn en blijven de producten van kunststof. Doordat Kartell continu experimenteerd met kunststof, blijft de kwaliteit en exclusiviteit toenemen.

De geschiedenis van Kartell

Kartell is opgericht door ingenieur Giulio Castelli in 1949 te Milaan, echter wordt het bedrijf nu aangestuurd door Claudio Luti. Kartell is één van de bedrijven die symbool staan voor ontwerpen met de titel “made in Italy”. Al 65 jaar is Kartell succesvol met ongelofelijke design producten binnen verschillende categorieën zoals meubels, verlichting en accessoires. Ze staan open voor de toekomst en evolueren voortdurend. De collectie van Kartell is eenvoudig in gebruik, multifunctioneel en veelzijdig en een genot voor het oog. Getuigen van het Kartell succes verhaal zijn de talrijke internationale designers en ontwerpers die samengewerkt hebben met het bedrijf. Vandaag de dag werkt Kartell samen met een groot aantal designers en ontwerpers zoals Antonio Citterio, Rodolfo Dordoni, Piero Lissoni, Alberto Meda, Philippe Starck en Ferruccio Laviani. Naast kwaliteit heeft Kartell zich de afgelopen 15 jaar ook vastgehouden aan een sterk commerciële en communicatiestrategie. Hierdoor is door de jaren heen het Kartell imago op wereldniveau versterkt. Momenteel exporteert Kartell 75% van zijn omzet, telt Kartell meer dan 130 flagship stores, 250 shop-in-shops en 2500 retail winkels in 140 landen.

Het retail-universum

Zoals gezegd heeft Kartell er een aantal jaar geleden voor gekozen om zich naast kwaliteit van producten te focussen op een duidelijke commerciële en communicatiestrategie. Om te communiceren over het verleden maakt Kartell gebruik van hun museum (waar meer dan 2000 producten zijn te bezichtigen) in Noviglio (Milaan). Tegenwoordig communiceert Kartell voornamelijk met de consument via speciale projecten, tentoonstellingen, voorstellingen, internationale retail-netwerk en social media. Zo spelen alle winkels die hun producten verkopen een belangrijke rol binnen de communicatie strategie. Wil je de filosofie beter begrijpen? Dan is zo'n winkel de uitgelezen plek. Winkels waar uitsluitend Kartell producten worden verkocht dienen om het veelzijdige gamma van Kartell te presenteren en de waarden en identiteit van het merk over te brengen (design, vernieuwing, industriële productie, veelzijdigheid, glamour en levendigheid). Kartell kent een aantal verschillende winkelformules, zo zijn er de flagship stores, de shop-in-shops, de Kartell partnerwinkels en de Kartell partner lights winkels. In 1997 opende Kartell haar eerste flagship store in Milaan. Het bleek een uitstekend communicatie middel te zijn. Flagship stores van Kartell zijn te vinden in de belangrijkste steden verspreid over de hele wereld.

Onze Kartell favorieten

Het verlichtingsassortiment van Kartell bestaat uit meer dan 15 verschillende families, allen gemaakt van kunststof (polycarbonaat). Deze families zijn onder te verdelen in de categorieën tafellampen, vloerlampen, wandlampen, hanglampen en plafondlampen. Daarnaast is elke familie weer verkrijgbaar in tal van kleuren en afmetingen. Binnen het verlichtingsassortiment van Kartell zijn de Kartell Bourgie tafellamp en de Kartell FL/Y hanglamp onze favorieten. De Bourgie in de klassieke transparante uitvoering en de FL/Y in de frisse lichtgroene kleur. Een toevoeging voor elk interieur.

LightBrands is officieel dealer van het merk Kartell

Als officiële dealer van Kartell kunnen wij u alle producten leveren. Bestellen kan telefonisch, via de mail of gewoon via onze webshop. Daarnaast is een optimale service en garantieafwikkeling op alle producten van Kartell van toepassing. Heeft u vragen over Kartell lampen of over de toepassing van een product in uw situatie neem dan direct contact op met onze gespecialiseerde klantenservice door te bellen met 085 4890 360 of maak gebruik van onze contactpagina.

Kartell lampen ergens anders goedkoper gevonden?

LightBrands houdt haar prijzen scherp in de gaten en we vergelijken dagelijks de prijzen van al onze concurrenten. Mocht een andere aanbieder onverhoopt Kartell lampen ergens anders goedkoper aanbieden, dan betalen wij u het verschil terug of nemen de goederen voor de volledige aankoopprijs retour. Tot zelfs 14 dagen na levering van uw product. Heeft u nog geen bestelling gedaan en een andere aanbieder gezien met een lagere prijs, meld dit dan via ons contactformulier, wij zullen het artikel voor dezelfde of een scherpere prijs aanbieden. Alle voorwaarden vindt u op de laagste prijsgarantie pagina.

LightBrands Showroom

Wilt u liever verlichting van Kartell in het echt bekijken? Dat kan! Onze showroom van ruim 300 m2 is een weerspiegeling van ons hele assortiment. Als u wilt weten of een specifiek armatuur aanwezig is neemt u contact op door te bellen met 085 4890 360.