Foscarini

Foscarini

Het verlichtingsmerk Foscarini werd in 1981 opgericht in Venetië. Tegenwoordig is Foscarini één van de grotere spelers op het gebied van internationele moderne verlichtingsdesigns. Foscarini lampen worden ontworpen door verschillende gerenommeerde designers en jonge designtalenten. Deze combinatie zorgt voor prachtige ontwerpen met veel creativiteit en kwaliteit.  

Artikelen 1 tot 50 van 190 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Artikelen 1 tot 50 van 190 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Dit is Foscarini

Foscarini is een technische maar ook creatieve designstudio dat zich voornamelijk bezig houdt met het ontwerpen en produceren van, niet alleen verlichting maar, naar eigen zeggen ook voornamelijk emotie. Foscarini ziet zichzelf als vrij, gepassioneerd, onconventioneel en recht in het hart van de industrie waarin zicht het begeeft. Dit bereikt Foscarini door samenwerkingen aan te gaan met verschillende designers van over de hele wereld. Maar daarnaast ook door het verkennen van nieuwe technologische oplossingen, nieuwe materialen of nieuwe productieprocessen. Foscarini experimenteert zelf (voornamelijk met materialen) in hun research atelier. Hier ontwerpen en bedenken ze nieuwe mogelijkheden door “outside the box” te denken. Foscarini is van mening dat wanneer een designer beperkt wordt, door bijvoorbeeld keuze in materialen, de ontwerpen nooit een hoger niveau bereiken. Naast het vooruitstreven in technologische ontwikkelingen probeert Foscarini dit ook te doen op het gebied van sales en logistiek. Door de keuzes die Foscarini maakt komt het geregeld voor dat een ontwerp pas na een aantal jaar productie klaar is. Aan de ene kant maakt Foscarini gebruikt van de nieuwste materialen en technologieën, aan de andere kant willen ze er 100% zeker van zijn dat elke lamp de tand des tijds kan doorstaan om een ware klassieker te worden.

Materialen

Voor alle armaturen (meer dan vijftig) binnen het assortiment maakt Foscarini gebruik van meer dan twintig verschillende materialen en zijn er meer dan dertig designers samengekomen. In 1981 is Foscarini opgericht in Venetië op het eiland Murano. De meeste armaturen bestonden voornamelijk uit het welbekende “Murano” glas. Foscarini onderscheidde zich toentertijd van andere “Murano” fabrikanten doordat ze niet beschikte over een eigen oven. Dit zorgde ervoor dat Foscarini niet gebonden was tot een enkel productieproces, ze kozen de meest geschikte fabrikant voor elk nieuw project. Deze filosofie leeft Foscarini tot op deze dag nog na. Zo wordt er vandaag de dag gebruik gemaakt van glasvezel, polycarbonaat en glas maar wordt er nog steeds niets door Foscarini zelf gefabriceerd.      

Foscarini waarborgt kwaliteit

Foscarini heeft jaren geleden gekozen voor een bepaalde strategie en filosofie. Dit wordt op elk niveau van de organisatie doorgevoerd. Zo heeft Foscarini er na toegewerkt dat elk proces binnen de organisatie, van productie tot klantenservice, Uni en ISO 9001 gecertificeerd is. Dit waarborgt de kwaliteit van alle processen.

Bekende Foscarini modellen en designers

Vanaf het eerste uur tot aan dit moment is Foscarini verantwoordelijk voor tal van design klassiekers en design klassiekers in spe. Hierbij kan je denken aan de Caboche, Twiggy, Lumiere of de Tress serie. Veel van de ontwerpen van Foscarini komen voort uit een samenwerking met vaak een bekende designer. Hierbij kan je denken aan Ferruccio Laviani, Karim Rashid, Marc Sadler en Tom Dixon.

Onze favorieten

Het assortiment van Foscarini is groot maar we hebben een aantal favorieten. Wij van LightBrands zijn verknocht aan de klassiek ogende Lumiere serie en aan de strakke looks van de Mite. Als wij mogen kiezen gaan wij voor de Lumiere met een witte kap en aluminium voet. De Foscarini Mite nemen wij graag in het zwart mee naar huis!

LightBrands is officieel dealer van het merk Foscarini

Als officiële dealer van Foscarini kunnen wij u alle producten leveren. Bestellen kan telefonisch, via de e-mail of gewoon via onze webshop. Daarnaast is een optimale service en garantieafwikkeling op alle producten van Foscarini van toepassing. Heeft u vragen over Foscarini lampen of over de toepassing van een product in uw situatie neem dan direct contact op met onze gespecialiseerde klantenservice door te bellen met 085 4890 360 of maak gebruik van onze contactpagina.

Foscarini lampen ergens anders goedkoper gevonden?

LightBrands houdt haar prijzen scherp in de gaten en we vergelijken dagelijks de prijzen van al onze concurrenten. Mocht een andere aanbieder onverhoopt Foscarini lampen ergens anders goedkoper aanbieden, dan betalen wij u het verschil terug of nemen de goederen voor de volledige aankoopprijs retour. Tot zelfs 14 dagen na levering van uw product. Heeft u nog geen bestelling gedaan en een andere aanbieder gezien met een lagere prijs, meld dit dan via ons contactformulier, wij zullen het artikel voor dezelfde of een scherpere prijs aanbieden. Alle voorwaarden vindt u op de laagste prijsgarantie pagina.

LightBrands Showroom

Wilt u liever verlichting kunnen bekijken in een showroom? Dat kan! LightBrands beschikt over 300m2 showroom waarin een weerspiegeling van het gehele assortiment wordt getoond. Als u wilt weten of een specifiek armatuur aanwezig is neemt u contact op door te bellen met 085 4890 360.