Flos

Flos

Verlichting van het grote Italiaanse merk Flos behoort tot de absolute top in de designwereld. Flos werkt samen met verschillende inventieve internationale ontwerpers zoals Antonio Citterio, Patricia Urquiola, Philippe Starck en Jasper Morrison. Ook Nederlander Marcel Wanders heeft inmiddels een grote bijdrage geleverd aan het prachtige verlichtingsassortiment van Flos. 

Artikelen 1 tot 50 van 160 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Artikelen 1 tot 50 van 160 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Flos historie

Het Italiaanse merk Flos is opgericht in 1962 en is daarmee al meer dan 55 jaar een gerenommeerd merk. Toen eind jaren 60, in Italië, ontwerpers voornamelijk in herhaling vielen, nam Flos een tegengestelde strategie aan. Flos richtte zich juist op duurzaamheid en op de vindingrijkheid van zijn ontwerpers. Ook ontmoette Flos in die periode de gebroeders Castiglioni. De broers waren meer dan alleen architecten en designers. Zij hadden namelijk een uitzonderlijk talent voor het samenbrengen van verschillende industriële componenten van zowel bestaande als nieuwe ontwerpen en zijn onder andere het brein achter de Flos Arco booglamp.

In de daarop volgende jaren maakte Flos zijn première bij 'Italy, the New Domestic Landscape', een tentoonstelling georganiseerd door het museum van de moderne kunst in Italië. Dit was een hele prestatie, voor zo’n jong bedrijf. In het tweede gedeelte van de jaren 70 groeide Flos uit tot een alom bekend merk. De jaren 80 stonden in het teken van grote strategische veranderingen, waarvan de grootste de aansluiting van Philippe Starck bij Flos. Philippe Starck was destijds al een wereldberoemde designer en bracht vele commerciële voordelen met zich mee voor het merk Flos.

Tijdens de jaren 90 begon de versnelde globalisering in te zetten en gebruikte Flos behalve de bekende vakmeesters, ook steeds meer onbekende designers om een groter publiek aan te spreken. Gedurende deze periode heeft Flos design families op de markt geïntroduceerd, dit zijn verschillende variaties van de zelfde lamp. Met de ingang van de nieuwe eeuw wilde Flos zich meer op de efficiëntie van hun verlichting focussen zodat niet alleen het design, maar ook de binnenkant van de hoogste kwaliteit was. Hiermee luidden zij een tijdperk voor zichzelf in, waar duurzaamheid steeds belangrijker zou worden.

De Flos design filosofie

De filosofie van flos is een bijzondere, hieronder hebben wij een gedeelte voor u vertaald naar het Nederlands.“50 jaar werkzaam in het voorzien van licht scheppende objecten en het verhelderen van vele generaties van dromen. Voor Flos is licht een manier voor het uitdragen van nieuwe ideeën en het blootleggen van nog niet eerder ervaren emoties. Wij schrijven de toekomst, lezen het verleden en drukken ons uit in het heden. In een constante stroom van positieve uitdagingen en dappere keuzes hebben wij ons imago en identiteit vorm gegeven.”

Modellen van Flos

Flos heeft over de jaren heen zoveel lampen op de markt gezet dat het zonde is om niet een aantal van de meest bijzondere Flos lampen in het zonnetje te zetten.
Éen van de meest populaire Flos lampen is de Flos Skygarden S1  en de Skygarden S2. Deze lamp is ontworpen door Marcel Wanders, een van de meest bekende Nederlandse designers op het internationale speelveld. De Skygarden is van buiten gezien een stijlvolle en nieuwerwetse lamp, maar heeft aan de binnenkant een gipsen verassing. Er is op de binnenkant namelijk, op een spectaculaire wijze een bloemenkunstwerk afgebeeld. Hierdoor is deze lamp niet alleen als die aan staat mooi om te zien. De Flos Smithfield is een lamp welke door zijn eenvoud weer bijzonder wordt. De Flos Smithfield is ontworpen door Jasper Morrison en is beschikbaar als hanglamp en als plafondlamp.

De Flos Aim springt in het oog en uit de massa doordat deze lamp op barijzondere wijze gebruik maakt van zijn snoer. Bij een normale lamp word het snoer over het algemeen als een onvermijdbaar kwaad gezien. De designers van de Flos Aim stellen het snoer juist op bijzondere manier tentoon. De Flos Aim die eerst heel toepasselijk “Lianes” genoemd zou worden houd de focus op een uiterst nonchalante, maar toch stilistische manier op het snoer. De Flos 265 is voor precies en direct licht. Deze lamp word aan de muur gemonteerd en heeft vandaar uit een radius van ongeveer 180 cm waar in hij zich vrij kan bewegen.

De al eerder benoemde Flos Arco was in zijn tijd al zo dusdanig populair dat hij meteen, en verschillende malen gepoogd is te kopiëren. Tijdens zijn gehele geschiedenis is deze gehoornde lamp honderden keren vervalst en nagemaakt, maar niet één keer met een succesvol resultaat.

Flos bestellen en afleveren

Flos producten gemakkelijk online te bestellen. Het product kunt u in onze beveiligde betaalomgeving met veel verschillende betaalmethodes afrekenen. U kunt ervoor kiezen om uw bestelling op te halen in onze showroom te Hillegom of u kunt hem thuis laten bezorgen. Boven een aankoopbedrag van €50 worden er geen verzendkosten in rekening gebracht.

Flos lampen ergens anders goedkoper gevonden?

LightBrands houdt haar prijzen scherp in de gaten en we vergelijken dagelijks de prijzen van al onze concurrenten. Mocht een andere aanbieder onverhoopt Flos lampen ergens anders goedkoper aanbieden, dan betalen wij u het verschil terug of nemen de goederen voor de volledige aankoopprijs retour. Tot zelfs 14 dagen na levering van uw product. Heeft u nog geen bestelling gedaan en een andere aanbieder gezien met een lagere prijs, meld dit dan via ons contactformulier, wij zullen het artikel voor dezelfde of een scherpere prijs aanbieden. Alle voorwaarden vind u op de laagste prijsgarantie pagina.

LightBrands Showroom

Wilt u liever verlichting kunnen bekijken in een showroom? Dat kan! LightBrands beschikt over 300m2 showroom waarin een weerspiegeling van het gehele assortiment wordt getoond. Als u wilt weten of een specifiek armatuur aanwezig neemt u contact op door te bellen met 085 4890 360.