Swipe to the left

Magazine

RSS feed

Beat: met de hand gemaakt in India

8 mei 2019

In de lampenserie Beat benut Tom Dixon de vaardigheden van ambachtslieden in Noord-India. De oorsprong van de Beat is een traditionele waterkom. Deze wordt met de hand gemaakt, gelast, geslagen en gevormd in functionele vormen, waarin het ‘gouden’ licht wordt gebroken. De Tom Dixon serie Beat is één van de favoriete lampenseries van dit Britse designlabel. Deze prachtige lampen van messing zijn in 2006 gelanceerd.

Weltevree: een prachtige collectie voor buiten

6 mei 2019
Happy Outdoor Living; dat is waar het Nederlandse designmerk Weltevree voor staat. Of het nu zomer of winter is, met de artikelen uit deze collectie krijg je gegarandeerd zin om naar buiten te gaan.

Vibia Funnel is simpel maar krachtig

6 mei 2019

Kijk eens goed naar de Funnel van Vibia. Het lijkt alsof er een druppel van het plafond valt. De Vibia Funnel is de perfecte, onopvallende wand- of plafondlamp. De Vibia Funnel serie is ontworpen door Ramon Benedito. De lampen zijn verkrijgbaar in tal van verschillende maten en kleuren. Het meest kenmerkende element van de Vibia Funnel is de trechtervorm. Deze eindigt in een rond schaaltje waarin de lichtbronnen geplaatst zijn. Deze futuristische diffusor in trechtervorm geeft de Vibia Funnel serie haar naam. De moderne wand- en plafondlampen combineren buitengewoon design met een prettige lichtverdeling.

Design om licht vorm te geven

29 april 2019

De lampen van de Deense fabrikant Louis Poulsen onderscheiden zich door een hoge kwaliteit en functioneel design. Louis Poulsen is een Deens verlichtingsmerk dat al in 1874 werd opgericht. Het bijzondere merk produceert ontwerpen van de beste designers van de wereld waaronder Arne Jacobsen en Poul Henningson. Het resultaat is een fantastische collectie verlichting, die zowel binnen als buiten perfect voor sfeer zorgt.

Design van plafond tot op de vloer

29 april 2019

De Flos Parentesi hanglamp is een echte designklassieker. Het design van de Flos Parentesi is al meer dan 45 jaar oud. Het is met recht een design klassieker. Het ontwerp is nog steeds zijn tijd ver voor uit. Het design van de Parentesi stamt uit 1971 en komt voort uit een samenwerking tussen Achille Castiglioni en Pio Manzu. Het originele idee was van Manzu. Achille Castiglioni werkte het idee verder uit en verfijnde het.

Engels design van Tom Dixon

23 april 2019

Tom Dixon (1959) startte officieel in 2002 zijn eigen label, in London. Het designlabel Tom Dixon is een authentiek Brits ontwerp- en productiebedrijf van voornamelijk stoelen, tafels, verlichting en accessoires. De ontwerpen van zijn verlichtingsoplossingen zijn vaak precies datgene wat de sfeer in een ruimte helemaal af maakt.

Superdun als Twiggy zelf

23 april 2019

Wie de naam Twiggy hoort, denkt wellicht aan het Britse supermodel en latere cultfiguur Lesley Hornby. Zij werd het gezicht van Swinging London in de jaren zestig. Haar bijnaam Twiggy ('Twijgje') kreeg zij door haar slanke, bijna jongensachtige figuur. Twiggy is ook de naam van de Foscarini lampcollectie. Kenmerkend voor de Foscarini Twiggy serie zijn de superdunne lampen met grote kappen. Deze zijn ontworpen door Marc Sadler en passen vanwege hun tijdloosheid in vrijwel ieder interieur.

Normann Copenhagen voor Scandinavisch design

15 april 2019

Normann Copenhagen biedt een unieke tijdloze collectie designmeubelen, verlichting en woonaccessoires waaronder stoelen, barkrukken, kasten, hanglampen, kussens, spiegels, plaids en opbergbakken. Normann Copenhagen is in 1999 opgericht door Jan Andersen en Poul Madsen. Het merk heeft al meer dan veertig design awards in de wacht gesleept.

De Flos Aim is een opvallende ‘slingerlamp’

15 april 2019

De Flos Aim hanglamp is een speels, origineel en opvallende designlamp. Doordat de kabels niet weggewerkt worden, maar juist in het zicht blijven, krijgt deze lamp een industrieel effect. De Flos Aim is alleen, maar ook in combinatie met meerdere Aim hanglampen, prachtig om te zien. Zoals de naam van de lamp al doet vermoeden, kan de lamp goed gericht worden.

In the spotlights van Modular

8 april 2019

Industrieel met een knipoog naar de toekomst; dat is kenmerkend voor de lampen, spots en verlichting van Modular. Het assortiment bestaat uit lampen en spots die gebruikmaken van de nieuwste LED technologie, halogeen spots of fluorescentie lichtbronnen. Daarnaast kent het assortiment verschillende soorten verlichting zoals opbouw, inbouw, hanglampen, en speciale spots.