Swipe to the left

Magazine

RSS feed

Richard Hutten ís Dutch design

11 november 2019

Richard Hutten komt in 1991 van de Design Academy in Eindhoven. Onmiddellijk start hij zijn eigen studio in Rotterdam, waar hij werkt aan interieur- en meubelprojecten. Hij ontwikkelt zijn eigen sobere no-nonsense-stijl. Met zijn afstudeerproject ‘No Sign Of Design’ verwerft hij snel bekendheid. Vooral in Azië worden zijn heldere ontwerpen geroemd.

Front design: Zweedse avant-gardisten

4 november 2019

Front is een Zweedse design studio uit Stockholm dat voor bekende merken werkt zoals Kartell, Moooi, Moroso en Ikea. De Front ontwerpen vormen een van de meest succesvolle exportproducten van Zweden op het gebied van design.

Studio Job verovert de designwereld

28 oktober 2019

Studio Job, het designlabel van het voormalige Nederlandse koppel Job Smeets en Nynke Tynagel, is sinds 1998 bezig een plek te veroveren in de designwereld. Het duo ontwerpt producten in opdracht van musea, architecten en bedrijven, waaronder Royal Tichelaar Makkum en Moooi. Studio Job organiseert tientallen presentaties per jaar over de hele wereld. Het hoogtepunt tot nu toe was in 2016, met een solo-expositie in het Museum of Arts and Design in New York.

Lampen voor mensen met oog voor stijl

28 oktober 2019

Cini & Nils-lampen lijken op het eerste gezicht opvallend eenvoudig. Alleen wie verder kijkt, ziet de bijzondere details en de fascinerende lijnen. Cini & Nils-lampen zijn zondermeer charmant. U herkent ze uit duizenden. De lampen passen in verschillende ruimtes en bij verschillende interieurs. Cini & Nils-lampen verfraaien de woonkamer, gang of werkkamer bij u thuis, maar de lampen komen ook perfect tot hun recht in bijvoorbeeld kantoren, cafés en hotels en wachtkamers. Cini & Nils lampen zijn lampen voor mensen met oog voor stijl.

Eigenzinnige ontwerpen die grenzen overschrijden

21 oktober 2019

Bertjan Pot is een Nederlandse productontwerper. Hij staat bekend om zijn eigenzinnige ontwerpen. Misschien is zijn best bekende ontwerp de ‘Random Light’ (1999). Deze lamp begon als een materiaalonderzoek. Dit is in feite het startpunt voor elk van de producten die door Bertjan Pot worden gemaakt. Pas als materiaal en constructie tot een voor hem logische combinatie zijn samengebracht, is zijn ontwerp geslaagd. Zijn keuzes lijken simpel maar bezitten vaak iets ongewoons. De resultaten zijn bekend. Naast de ‘Random Light’, zijn dit onder andere de ‘Stairway to Heaven’, de ‘Random Chair’ en zijn serie maskers.

Plumen biedt energiebewuste designlampen

21 oktober 2019

Plumen is een spraakmakende designer van energie zuinige lichtbronnen. Plumen inspireert mensen met producten die mooi zijn maar ook eenvoudig in gebruik. Ze combineren hun creativiteit met technologie. Deze combinatie staat garant voor efficiënte verlichting: stijlvolle en speelse spaarlampen die geen kap nodig hebben om uw kamer stijlvol te verlichten!

Verner Panton: tijdloos en eenvoudig design

14 oktober 2019

De Deen Verner Panton (1926 – 1998) wordt gezien als één van de meest invloedrijke 20e-eeuwse meubel- en interieurvormgevers. Zowel op het gebied van industrieel design als architectuur heeft Panton zijn sporen ruimschoots verdiend. Tijdens zijn carrière heeft hij heel wat geëxperimenteerd met verschillende vormen en materialen, maar hij is vooral succesvol geworden met zijn kleurrijke kunststof design. Zijn stijl weerspiegelt de tijdgeest van de jaren zestig. Aan het einde van de twintigste eeuw wordt zijn stijl opnieuw populair. Zijn bekendste ontwerpen zijn nog steeds in productie.

Zwitsers vakmanschap gecombineerd met design

14 oktober 2019

De Zwitserse firma Belux produceert vanaf de oprichting in 1970 voornamelijk lampen voor werkplaatsen. Tien jaar later verandert de corebusiness in de ontwikkeling en productie van designlampen voor woon- en werkruimten. Dat Belux verlichting produceert voor werkplaatsen is terug te zien in de armaturen die het bedrijf nu ontwerpt. Dit zijn bijvoorbeeld bureaulampen, waarbij het licht zo helder is dat de concentratie optimaal blijft. Daarnaast experimenteert Belux veel met innovatieve verlichtingsoplossingen.

Wintertijd

13 oktober 2019

Over twee weken gaat de wintertijd weer in. De klok gaat een uur terug, wat betekent dat je een uurtje langer op je bed kan blijven liggen. Kijk je ook erg uit naar deze korte dagen, de donkere avonden en de winterse gezelligheid? Of houd jij niet van de wintertijd en zou je het liefst in je bed kruipen en deze periode overslaan? Toch hoeft deze periode helemaal niet somber te zijn. En al helemaal niet met de verlichting van Lightbrands!

Baas is eerste Nederlandse Designer of the Year

7 oktober 2019

Ontwerper Maarten Baas (1978) is door zijn no-nonsense mentaliteit, internationaal één van de meest spraakmakende Dutch ontwerpers van dit moment. Maarten verkiest handwerk boven massaproductie; identiteit boven imago. Hij studeerde in 2002 af aan de Design Academy Eindhoven met de inmiddels beroemde serie Smoke; verbrande en verkoolde skeletten van bekende ontwerpen voorzag Baas van een coating, waardoor het weer bruikbare meubelen werden.